Filozofski fakultet progoni studente

Posted: 16. May 2012. in Sindikat obrazovanja ASI
Tags: , ,

Još tokom prošlogodišnjih studentskih blokada, uprava Filozofskog fakulteta je, u sprezi sa policijom i medijima, koristila razne lažne optužbe, u pokušaju da izoluje pojedince koje je okararakterisala kao „vođe“ i preko njih pokušala da uguši protest. Studenti tada nisu naseli na ovaj providan propagandni trik u režiji države, kojoj je smetala pobuna protiv razbojničkog neoliberalnog modela obrazovanja.

Međutim, nakon šest meseci, kada su se stvari smirile, ova trojica studenta, među kojima je i jedan član Sindikata obrazovanja ASI, ponovo su dobili poziv od policije za istražni postupak. Prvobitna najava uprave Filozofskog da će trojicu studenata tužiti zbog nasilja nad privatnim obezbeđenjem u međuvremenu je prerasla u optužnicu da su „organizovali, a i sami učestvovali, u blokadi fakulteta koja je ugrozila prava studenata i nastavnika da studiraju i rade“.

Dakle, na delu je pokušaj da se sudi samom protestu! Država ovim želi da zastraši javnost i pošalje poruku da će se svaki ozbiljan pokušaj borbe za naša prava, svaki otpor zločincima i profiterima, loše završiti po nas.

Nastavak istražnog postupka zakazan je za 5. jun u 12:30, u Palati pravde. Pozivamo vas da se tog dana solidarno pridružite našim optuženim kolegama studentima i da svojim prisustvom zajedno poručimo da nećemo pristati na ovu prljavu igru sudsko-policijskog zastrašivanja.

http://inicijativa.org/tiki/art2726

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s