Povodom incidenta tokom izbora na Filozofskom

Posted: 1. April 2010. in Sindikat obrazovanja ASI
Tags: , , , ,

Juče, 31. marta 2010, na Filozofskom fakultetu u Beogradu došlo je do incidenta između dve grupe studenata koji se bore za pozicije u studentskom parlamentu. Neki mediji su neistinito izvestili da su u ovom događaju učestvovali i članovi ASI, zbog čega smo primorani da reagujemo na ovaj način.

Sindikat obrazovanja Anarhosindikalističke inicijative se bori protiv svakog studentskog parlamenta i zalaže se za samostalno studentsko organizovanje kroz javne studentske zborove na kojima svaki student može slobodno da diskutuje i glasa. Sa gnušanjem odbijamo da na bilo koji način budemo povezani sa frakcionaškim borbama unutar studentskog parlamenta i ograđujemo se od žalopojki onih koji još uvek veruju u „poštene izbore“ i „dobre vođe“.

Mi smatramo da su svi studentski parlamenti nelegitimni i da nijedan studentski parlament ne predstavlja studente, već samo parcijalne interese onih koji imaju moć odlučivanja. Borba za ukidanje školarina i poboljšanje uslova studiranja će biti uspešna tek kada studenti svih fakulteta umesto na izbore izađu na ulice.

Sindikat obrazovanja Anarhosindikalističke inicijative

http://inicijativa.org/tiki/art2562

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s